Kokonaisturvallisuuden tila

Tässä ihan pakollisena puuhana tulee seurattua muidenkin vaalityötä ja argumentointia. 

Hämmästyttää se, että kuinka moni ehdokas on turvallisuuden asialla. Ehkäpä tuleva eduskunta on parempi kuin mennyt, jossa leikattiin kokonaisturvallisuudesta runsaasti – lasten ja aikuisten koulutuksesta, ihmisten hoivasta, hoidosta ja huollosta, sisäisestä, rajavalvonnasta ja ulkoisesta turvallisuudesta, vain muutama juustohöylän kohde mainittuna.

Minä haluan todella, että turvallisuuden kokonaiskuva on tärkeä ohjaava tekijä päätöksissä. Poliisien määrä on yksi tekijä ja heitä tulee olla enemmän, mutta samoin koko perusturvallisuuteen liittyvien ihmisten kohdalla – prosessien pitää toimia.

Yhteiskunnan tulee keskittää tarpeeksi resursseja perustoimintaansa, sen rahoitus voidaan toteuttaa kohdennetuilla leikkauksilla sellaisille alueille, jotka eivät ole yhteiskunnalle kriittisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *