Puolue-edustaja vai kansanedustaja

Ehdokasjulkaisutilaisuus Liike Nyt -toimistolla

Kumpaa sinä haluaisit äänestää? Kun nyt kuuntelee uutisia eduskunnasta ja sen ryhmäkurista sekä vihoviimein kokousteknisistä tempuista valiokunnassa, niin en voi olla tulematta siihen johtopäätökseen, että salissa istuu valtaosaltaan puolue-edustajia, vaikka siellä pitäisi istua kansanedustajia.

Jotta puolue-edustaja menestyisi ja voisi hyvin sekä saisi parempia tehtäviä ja muita vastuita puolueeltaan, niin hänen täytyy noudattaa puoluejohtajan sekä ryhmän päätöksiä esille tuleviin asioihin, vaikka se olisi hänen ja hänen kannattajiensa kannan vastainen. Ja jos puolue-edustaja haluaa asettua uudelleen ehdolle, hänen tulee olla nöyrä ja suostuvainen puolue-elimille, jotta hänet asetetaan ehdolle

Liike Nyt -kansanedustajaehdokkaat keräävät kukin omat valitsijayhdistyksensä kannattajat, vähintään 100 henkeä, joten heillä on jo kannatusta. Puolueet asettavat omilla päätöksillään omat ehdokkaansa, näiden puolue-ehdokkaiden ei tarvitse vakuuttaa kuin puolueensa johtajat päästäkseen ehdokasluetteloon.

Ja Liike Nyt -yhteisön edustajat sitoutuvat vain kahteen kauteen, heistä ei tule poliitikkoja. Ja emme ole puolue, olemme yhteisö ja yhdistys! Me kaikki Liike Nyt kansanedustajaehdokkaat olemme ja haluamme olla oman alamme asiantuntijoita, jotka haluamme antaa oman alamme asiantuntemusta yhteisten asioiden hoitoon.

Liike Nyt -yhteisö haluaa muuttaa poliittisen päätöksenteon tapaa, hajottaa Hyvä Veli -verkostoa ja tuoda ihmisille kuukausittain tapahtuvan vaikuttamisen eduskunnassa tehtäviin päätöksiin internetin kautta tehtävillä kyselyillä.

Minulle tärkeää on turvallisuus, koska olen entinen poliisi, olen nähnyt 37 vuotta kestäneen työni kautta sen, että turvallisuusympäristö on muuttunut. Haluan ajaa sitä, että jokaisella on oikeus henkilökohtaiseen taloudelliseen, henkiseen ja fyysiseen turvallisuuteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *